5 lucruri de evitat în relația de cuplu

Categorie: oameni relatii | 0 comentarii

Cu toții ne dorim ca la un moment dat să gasim acel suflet pereche alături de care să formăm o relație de durată, în care să ne simțim fericiți și împliniți. Este firesc, însă, ca un moment dat să apară mici conflicte, care treptat, pot dezbina un cuplu.

Îți dorești armonie în relația cu partenerul? Noi îți prezentăm câteva sfaturi de cuplu care credem că vor ajuta.

Nu generaliza

Adeseori, în mijlocul unui conflict, folosim cu prea mare ușurință cuvintele și tindem să generalizăm greșelile partenerului. Bineînțeles, când supărarea trece, regretăm, dar acele vorbe ne va afecta relația fără să realizăm. Nimănui nu-i place să trăiască într-un cuplu plin de reproșuri, corect? Transmițându-i în permanență că ceea ce face nu e suficient, îl vom îndepărta, nicidecum nu vom schimba lucrurile în mai bine.

Nu implica pe altcineva în conflictul vostru

Doar imaginează-ți următorul scenariu: îți suni părinții în nenumărate rânduri pentru a-ți exprima nemulțumirea față de partenerul de cuplu. Evident, îți vor lua partea ție, doar ești copilul lor, însă gândește-te că voi continuați să vă împăcați după fiecare ceartă. Oare nu-și vor schimba părerea față de partenerul tău, transformându-l într-o persoană total nepotrivită pentru tine? Cu siguranță nu-ți dorești să transformi niște conflicte minore, într-un scandal de familie, căci știm cu toții ce subiect delicat este acesta.

Nu readuce în discuție conflictele trecute

Dacă am discutat și am rezolvat la momentul respectiv, ce rost mai are să aducem în discuție conflictele trecute? Aceasta este o mare greșeală pe care majoritatea o facem când se ivește o mică ceartă. Nu facem decât să intensificăm conflictul, lucru ce poate avea urmări neplăcute în relația de cuplu. Dacă nu reușim să trecem în sinea noastră peste acele greșeli, la un moment dat vor exploda și vor ademeni sfârșitul relației.

Nu ajungeți la jigniri și amenințări

Unul dintre cele mai neplăcute lucruri care se poate întâmpla într-o relație de cuplu este lipsa respectului unul față de celălalt. Nu de foarte puține ori, dintr-un exces de furie, aruncăm cu jigniri și amenințări. Nu, asta nu ne va face să câștigăm disputa, ci vor pune mari semne de întrebare în mintea partenerului. Oare de fapt aste crezi? Atâta preț pui tu pe acea relație? Mai mult ca sigur nu asta simți cu adevărat. Nimănui nu-i place să continue o relație în care nu există armonie între parteneri. Așa că înainte să ameninți cu despărțirea, gândește-te că în felul acesta s-ar putea să o provoci chiar tu.

Nu te gândi doar la nevoile tale

Poate că uneori ne dorim mai mult și credem că merităm mai bine, uitându-ne doar la ce facem noi. Prin urmare, cerem mai mult și avem pretenția ca partenerul să ne ofere tot ce ne dorim. Nu e un clișeu faptul că pentru un cuplu fericit, va fi nevoie de compromisuri din partea amândurora. Când v-ați cunoscut, v-ați ales cu bune și cu rele, urmând să mergeți împreună pe un drum în care să fiți înțeleși unul de celălalt. Deci, când crezi că poți profita de bunătatea și iubirea partenerului pentru a fi mai fericit, gândește-te dacă și el este fericit.

O relație sinceră și loială nu se clădește ușor, însă dacă simți că ești fericit lângă acea persoană, luptă pentru un viitor împreună. Asta înseamnă să iubești.

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte