Dragostea poate să învingă tot …

Categorie: ganduri | 0 comentarii

… dar oare e nevoie?

 

De tineri ne este insuflată ideea că dacă este suficient de puternică, dragostea poate să învingă orice obstacol. Dar e oare corect să ne bazăm doar pe asta?

 

Într-o mare măsură salvarea trebuie să vină de la noi înșine – nu e suficient să stăm cu mâinile în sân și să așteptăm să se rezolve lucrurile de la sine.

 

Dragostea nu trebuie să doară

Contrar a ceea ce pare toată lumea să sugereze, dragostea nu trebuie să fie un zbucium continuu. Sigur, nu se poate să nu existe probleme, dar per total, trebuie să te facă să te simți bine cu tine în primul rând, și apoi cu relația ta. Dacă te afli într-o relație care este în mod constant dureroasă, acesta este un semnal foarte puternic că trăiești o experiență toxică. Nu trebuie să rămâi obligatoriu într-o relație doar pentu că iubești dacă ești tratat prost în mod constant, de exemplu.

 

Sexul este foarte important

Dar nu trebuie să dicteze totul. Nu face greșeala să pui semnul egal între o compatibilitate sexuală foarte bună și dragoste. Dacă ești femeie, nu te ajută nici faptul că unii bărbați recurg câteodată la un mic șantaj emoțional de genul “dacă mă iubești, culcă-te cu mine”. Deși poate fi dificil să separi cele două noțiuni, îți va fi mult mai bine pe termen lung dacă reușești să distingi cât mai repede.

 

Nu contează cum arăți

Să fim serioși – când ești îndrăgostit, partenerul ți se pare că e cel mai frumos om de pe pământ. Urmărind raționamentul invers, când de-abia cunoști pe cineva, încearcă să nu fii superficial. Doar pentru că nu arată ca scoasă din reviste, nu înseamnă că ar trebui să expediezi persoana respectivă. În mod paradoxal sau nu, câteodată s-ar putea să fii mai fericit cu cineva mai puțin atractiv fizic.

 

Dragostea înseamnă și compromis

Asta se traduce prin discutarea problemelor când apar;  clasicul “azi lași tu de la tine, mâine lasă partenerul tău de la el”. Să fim realiști – e foarte puțin probabil să dai peste o persoană care este exact ca tine, are aceleași gusturi și preferințe. Sigur, nu spun că totul trebuie să fie un compromis – trebuie să fii și puțin egoist în viață. Dar o soluție de mijloc este de cele mai multe ori rezolvarea pentru orice.

 

Ce putem să extragem din toate acestea? Ei bine, în principal că dragostea poate fi așa cum ți-o modelezi tu.  O combinație de echilibru, compromis și disponibilitate s-ar putea să fie – dacă nu rețeta perfectă – cu siguranță o rețetă de încercat.

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte