Cariera dăunează vieții sentimentale? Descoperă echilibrul perfect!

Categorie: ganduri relatii | 0 comentarii

În ziua de azi, cei mai mulți dintre noi își doresc să se simtă împliniți din punct de vedere profesional. De multe ori alegem să ne focusăm majoritatea timpului pe carieră. Planificăm să avem un copil mult mai târziu, renunțăm ușor la timpul nostru liber…dar în fața iubirii nu ne putem împotrivi.  Alături de partener, sperăm ca viața noastră să capete aspecte mai plăcute. De foarte multe ori, însă, ajungem să ne amăgim mai tare.

Din dorința de a găsi un echilibru între carieră și viața sentimentală, noi îți propunem o serie de sfaturi care sperăm să te ajute:

Organizează-ți mai atent programul

Este foarte important să îți organizezi zilnic programul, astfel încât să minimalizezi timpul pierdut. O idee ar fi să îți întocmești o listă cu sarcini, de la care să ai ambiția să nu te abați. Acest lucru nu te ajută doar să găsești timp pentru partenerul de viață, dar te vei simți și mai bine la nivel psihic. Totodată, vei deveni mult mai productiv din punct de vedere profesional.

Stabilește-ți prioritățile

O strategie ar fi să îți notezi o serie de priorități pe care să o respecți fără excepții. În unele cazuri, e necesar să conștientizăm ce este mai important pentru noi. Așadar, dacă partenerul nostru are o urgență, trebuie să fim alături de el indiferent dacă e nevoie să ne luăm liber de la muncă.

Uneori e mai bine să spui “nu”

Nu e în regulă să te epuizezi doar pentru că ți-e jenă să refuzi. Dacă programul tău este încărcat, alege să spui “nu” colegului care îți cere un favor sau șefului care îți adaugă niște sarcini suplimentare. Ține cont de lista de priorități de care am vorbit mai sus. Totodată, adoptă o atitudine politicoasă, menționând că te vei  putea implica imediat ce vei avea timp.

Timpul liber nu trebuie neglijat

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le putem e să renunțăm la timpul destinat nouă. Momentele de relaxare, în care facem ce ne place, sunt deosebit de benefice psihicului nostru. Iar dacă acesta funcționează corespunzător, vom aborda o atitudine mult mai pozitivă cu cei din jurul nostru. O minte liberă și armonioasă e secretul unei vieți împlinite.

Separă viața sentimentală de cea profesională

În timpul programului de muncă, încearcă să dai tot ce e mai bun, dar când ai plecat, deconectează-ne complet și acordă atenție doar vieții personale. De asemenea, în zilele tale libere. Nu vei putea găsi nicicând echilibrul pe care îl cauți dacă decizi să iei munca acasă cu tine.

Concluzii

Este necesar să alegi între o viață sentimentală fericită sau o viață profesională împlinită? Nicidecum. Secretul vieții perfecte este tocmai efortul depus pentru găsirea echilibrului între cele două.

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte