Ce nu ar trebui să accepți niciodată de la partenerul tău

Categorie: atitudine relatii | 0 comentarii

Într-o relație în care doi oameni se iubesc, ar trebui să existe și compromisuri, este adevărat. Dar cât de departe să mergi pentru a fi mult prea departe? Compromisurile sunt necesare, însă există anumite excepții pe care cel mai recomandat ar fi să nu le treci cu vederea. Pentru că cel mai probabil, în final, vei avea mult mai mult de suferit decât dacă renunțai la acea relație.

Lipsa respectului

Categoric o relație fără respect este o relație toxică, fără viitor. Dacă partenerul tău a început să te jignească este clară părerea lui despre tine. Felul în care te tratează îți demonstrează clar că nu te merită și că nu ține cu adevărat la tine. Când o persoană îți adresează injurii, înseamnă că nu valorezi prea mult pentru ea și că se consideră net superioară în fața ta. Iar o relație serioasă nu se bazează pe aceste principii. De asemenea, dacă ești o persoană sensibilă, aceste acțiuni te pot conduce într-o depresie severă. Iubindu-ți partenerul, continui să rămâi lângă el, dar nu vei face decât să te înjosești și în timp să te transformi într-o persoană traumatizată psihic și emoțional.

Violența

La primul gest violent asupra ta, ar trebui să părăsești acea relația în următoarea secundă. Fără nicio îndoială cea mai mare greșeală pe care o fac femeile atunci când iubesc mult prea tare un bărbat este să  ierte gesturile lui agresive. Nu există nicio excepție. Odată ce te-a lovit prima dată, te va lovi mereu. Se pare că astfel a ales el să se simtă bărbat și să domine. Iar tu, dacă ai măcar un gram de demnitate, nu îi vei permite acest lucru. Acceptând, nu faci decât să-l încurajezi. Iar acest lucru nu poate fi iubire. Însemni mult mai mult decât atât. Dacă este vorba de neîncrederea în faptul că poți găsi pe altcineva, mai bine singură decât lângă o astfel de persoană. Dar nu va fi cazul. Dacă ai avut tăria să renunți la această “relație” (căci nu prea o putem numi așa), ești o femeie puternică, care va avea parte cu siguranță de ceva mai bun.

Egoismul exagerat și indiferența

Într-o relație, ambii au nevoi și ambii trebuie să facă compromisuri. Dacă partenerul tău nu acceptă acest lucru, nici tu nu ar trebui să accepți această relație. Este foarte simplu. Nu vrei să trăiești într-o relație în care te simți nefericită și neîmplinită. Și nici nu ar trebui să faci asta. Dacă el pune mai presus de orice plăcerile lui, iar părerea ta pentru el este irelevantă, înseamnă că nici tu nu însemni prea mult pentru el. Totodată, lipsa de comunicare provocată de indiferență duce la destrămarea treptată a relației. Mai mult decât orice, partenerul tău trebuie să fie cel mai bun și confident prieten. Cum de este într-o relație cu tine dacă nu-i face plăcere să petreacă timpul cu tine?

Minciuna

Încrederea este baza construirii oricărei relații. Fără încredere, relația nu prevede un viitor prea îndelungat. Cum poți iubi sincer pe cineva dacă îi ascunzi lucruri în nenumărate rânduri? Iar tu, cum ai putea trăi o viață lângă o persoană care nu știi când te minte sau îți spune adevărul? Faptul că și-a declarat iubirea a fost tot o minciună? Nu ai de unde să știi pentru că ți-a trădat încrederea de prea multe ori.

Concluzie

Compromisurile presupun sacrificiu și iubire față de alesul/aleasa noastră. Dar într-o relație sănătoasă, anumite atitudini nu ar trebui să existe. Oricât de mult ții la partenerul tău, refuză să accepți inacceptabilul. O relație în care ajungi să nu te simți bine este o relație ruinată. Iar dacă el a ajuns să recurgă la anumite fapte, este evident că relația voastră nu mai are însemnătate nici pentru el.

 

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte