Cum să treci mai ușor peste o despărțire

Categorie: atitudine relatii Sfaturi | 0 comentarii

Cu toții trecem prin cel puțin o despărțire de-a lungul vieții. Iar când acest lucru se întâmplă, ne simțim parcă cei mai ghinioniști și descurajați. Mai ales dacă decizia nu ne-a aparținut. Deși pe moment ne este greu să conștientizăm acest lucru din cauza suferinței, vom trece peste și ne vom reveni. Iată câteva sfaturi care sperăm să te ajute într-o astfel de situație.

Fii realist/ă

Indiferent dacă a fost o decizie de comun acord sau nu, faptul că s-a ajuns la despărțire demonstrează clar că unul dintre voi, sau chiar amândoi, sunteți nefericiți. Deci ceva nu a mers între voi sau ceva a lipsit unuia dintre voi. Prin urmare, cum ar mai putea acea relație să continue armonios? Dureros este și va continua să fie o perioadă, dar ar fi mult mai dureros dacă continuați, odată cu trecerea timpului. Pentru că ți-ar fi mult mai greu să renunți, dar în continuare nu te-ai simți împlinit/ă. Chit că tu vrei altceva, sau celălalt partener. Pentru că n-ai cum să te simți bine dacă observi că ceva s-a schimbat la el/ea.

Lasă deoparte părerile de rău

Nu te mai ajută cu nimic acum. Poate doar să te deprime mai tare. Ce a fost a fost și nu mai poți schimba. Dacă continui să te gândești la orice sfărâmă de speranță care mai putea exista dacă făceai sau nu făceai ceva, nu îți vei reveni. Așa ați simțit să acționați, deci asta v-ați dorit și așa a trebuit să se întâmple. Învață din greșelile pe care consideri că le-ai făcut și mergi mai departe. Tratează totul ca pe o experiență menită să te ajute și să te maturizeze.

Nu păstra legătura cu fostul/fosta după despărțire

Cel puțin, nu la început. Da, va fi foarte greu, dar dacă vei continua să ții legătura cu fostul partener, nu vei face decât să te amăgești. Și să nu-ți dai voie să treci peste. Va fi o adevărată provocare să te abții, mai ales dacă relația a fost una destul de îndelungată, dar este alegerea cea mai bună. Asta dacă vrei să nu-ți prelungești suferința. În cel mai rău caz, tu vei continua să te agăți de trecut, în timp pe el/ea își va reface viața.

Acceptă că mai ai sentimente

E normal și vei simți prezența lor pentru o vreme. Depinde, bineînțeles, și de cât de serioasă a fost relația. Acest lucru ar trebui să te cumpăteze și să te oprească din a deveni vulnerabil/ă. O mare greșeală ar fi să te arunci cu capul înainte într-o nouă relație după un timp foarte scurt, crezând că te vei simți mai bine. Dimpotrivă, vei suferi mult mai tare. Cel mai bine ar fi să aștepți o vreme și să-ți găsești din nou echilibrul. Deschide-te unei noi relații atunci când vei simți că ești pregătit/ă. Adică atunci când ești gata să lași trecutul în spate.

Amintește-ți cine erai

Cine erai tu înainte de această relație? E important să fii conștient/ă de faptul că viața ta nu depinde de o relație. Este doar un capitol, care, din păcat, e a avut parte de un final nefericit. Vor mai fi și altele, mai bune sau mai neplăcute. Trebuie să avem puterea să nu ne pierdem și să continuăm să avem încredere în propria persoană.

Îmbrățișează ideea unui nou început

Dacă cineva nu a fost să fie pentru tine, trebuie să te gândești că ceva mai bun ți se pregătește. Când vei accepta despărțirea, te vei simți ușurat/ă. În caz contrar, vei continua să suferi. Rămâi deschis/ă noilor capitole din viața ta. Urmează multe alte experiențe, de pe urma cărora vei învăța constant cum funcționează viața.

Concluzie

Nu este deloc ușor să renunțăm la o relație. Mai ales dacă încă mai există sentimente. Dar trebuie să realizezi că lucrurile nu mai pot fi schimbate și că este timpul să acceptăm realitatea. Doar așa vei putea trece peste acest moment dificil. Vei învăța astfel că nu este imposibil.


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte