Aventura de-o noapte. Condamnabilă sau acceptabilă?

Categorie: atitudine relatii | 0 comentarii

Ești genul de persoană căreia nu-i pasă de consecințe atâta timp cât se simte bine? Sau încadrezi o aventură de-o noapte pe lista faptelor total imorale? Acest subiect a fost dintotdeauna unul foarte controversat. Părerile împărțindu-se în două mari categorii. Așadar, este complet inacceptabil ca cineva să facă acest lucru. Conform gândirii moderne, ești liber să faci ce vrei cu viața ta. Noi îți prezentăm o serie de argumente pro și contra de care să ții cont dacă îți trece prin minte să ai această experiență.

Femeile regretă o aventură, bărbații regretă că au pierdut ocazia uneia

Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că femeile sunt mult mai predispuse la a regreta o aventură de-o noapte decât bărbații. Acest lucru se datorează deoarece au mai multe de pierdut decât aceștia. Ar mai fi și percepția tradițională că bărbatul e bărbat și mai poate greși în acest fel, dar femeia este catalogată ca fiind ușoară. Dar acest lucru diferă de la individ la individ. Vorbim aici despre statutul social al persoanei respective, despre momentul vieții în care se află, despre percepția legată de acest lucru și de mulți alți astfel de factori.

Încrederea de sine este influențată

Aceleași studii au arătat un avantaj interesant al acestei experiențe, sporirea încrederii de sine. Acest lucru se bazează pe faptul că te face să te simți atrăgătoare și dorită în cazul în care simți nevoia de acestă validare. Pe de altă parte, dacă ești genul de persoană care aspiră la ceva mai mult, se implică emoțional și își dorește o relație serioasă, s-ar putea să-ți pară rău că ai luat această decizie.

Experiență, libertate și distracție

Dacă ești în regulă cu această decizie, ai oportunitatea să experimentezi ceva nou, fără să îți pese de părerea altora. Ai libertatea să îți alegi orice partener te atrage din punct de vedere fizic, fără să îndeplinească toate cerințele tale în privința unui partener de viitor. Poți fi oricum îți dorești, fără să te agiți în vreun fel, mai ales că șansele sunt mici să revezi acea persoană din nou. În plus, știm cu toții cât de benefic este sexul la nivel psihic, reușind să ne elibereze de stres și să ne calmeze. Rezumând, aventura de o noapte este o modalitate de a te simți bine fără vreo implicare emoțională.

Dezavantaje pe măsură

Un prim argument contra și poate cel mai important ar fi riscul contactării unor boli cu transmite sexuală. Sau chiar apariția accidentală a unei sarcini nedorite. De asemenea, putem vorbi și de riscuri la nivel emoțional, mai ales dacă nu ai o părere tocmai ok despre această experiență. Nu face acest lucru dacă te va face să ai o părere proastă despre tine.

Un alt argument contra ar fi acela că decizia de a opta pentru aventuri de-o noapte poate sugera lipsa  încrederii în propria persoană. Pentru că nu te crezi o persoană demnă de a avea o relație serioasă, alegi varianta mai ușoară. Cu alte cuvinte, consideri că nu poți mai mult.

De foarte multe ori, femeile îți doresc în secret ceva mai mult și de la o aventură. Acestea așteaptă să fie căutate de partenerul pe care l-au ales pentru a a avea această experiență, însă rareori se întâmplă acest lucru. În final, se poate încheia cu o depresie urâtă pentru femeia în cauză.

Alege decizia corectă pentru tine

Până la urmă, totul depinde doar de tine. Trebuie să cunoști însă toate riscurile și consecințele unei astfel de decizii. Părerea ta despre acest asta contează cel mai mult. Deci acționează în funcție de propria ta părere. Ai libertatea să-ți trăiești viața așa cum îți dorești tu, mai ales când vine vorba de propria sexualitate.

În concluzie, dacă crezi că acest lucru te va face să te simți mai bine, e în regulă. Dacă ți-e teamă că vei fi judecată și nu îți stă în caracter, mai bine pas.

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte