Famme-fatale nu miroase a ciorbă

Categorie: ganduri | 1 comentarii

În fiecare duminică mă apucă întrebările existențiale: ce să fac de mâncare ca să ne ajungă toată săptămâna? Fac un research pe net în căutarea adevărului pur, mă hotărăsc, mă duc la cumpărături, mă apuc de gătit. E gata masa, pun masa, strâng masa. Și-am obosit.

Și așa, cu burta plină și cu mâinile uscate de la detergentul de vase, mă bucur de ultimele ore de weekend. Doar că de data asta nu m-am mai bucurat în liniște. În schimb am început să mă întreb când am devenit această persoană fadă a cărui succes săptămânal e gătitul unei supe. M-am simțit ștearsă.

Mi-am spus în gând povești de pe vremea când eram famme fatale. De pe vremea când nu ieșeam să iau pâine nearanjată și aveam niște replici sclipitoare mai ceva decât aragazul după ce fac o curățenie din aia zdravănă. Mi-am dat seama că persoana aia la care mă tot gândeam era tot în mine dar neglijată fix ca sertarul ala în care sunt aruncate toate lucrurile ălea pe care nu știu unde să le pun. Tot așa, nici pe famme fatale asta din mine n-am știut unde s-o pun. Era bagată undeva în spate că na, nu știi când îți trebuie, dar nu mi aduc aminte când am dat de ea întâmplător și am zis: uite ce chestie, ia să o folosesc.

Mi-e dor să simt împlinită fără să fie casa curată.

Să încerc lucruri noi care nu sunt de mâncare.

 De ce uităm să ne facem să ne simțim frumoase și alegem să ne ținem casele impecabile?


Comentarii


1
Lasa un comentariu

avatar
1 Șirul de Comentarii
0 Răspunsuri la Șirul de Comentarii
0 Followers
 
Cel Mai Comentat Răspuns
Cel Mai Fierbinte Șir de Comentarii
1 Autorii Comentariilor
Masha Autori Recenți ai Comentariilor
Cel Mai Nou Cel Mai Vechi Cel Mai Votat
Masha
Invitat
Masha

Interesant subiect, merita dezvoltat mai mult. Omul în general și femeia în special tind sa se autolimiteze punându-și, conștient sau inconștient, tot felul de lanțuri sociale, urmărind să-i mulțumească pe ceilalți și neprimind, de fapt, mulțumire vreodată. Femeia nu e educată să-și cultive respectul, iubirea, stima de sine și de aceea tot cedează locul din față, ajungând pe ultimul loc în propria viață.

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte