Iubește-i cât timp mai sunt lângă tine

Categorie: ganduri | 0 comentarii

Nu o să îi ai tot timpul lângă tine. Așa că te încurajăm să profiți de faptul că sunt lângă tine cei mai bătrâni și să îi apreciezi cum se cuvine.

Cere-le sfatul

Aceștia sunt cei mai înțelepți oameni prin prisma experienței de viață avute. Așadar, dacă ai nevoie de un sfat, de cele mai multe ori are sens să îl ceri de la cineva mai în vârstă. Vei beneficia și tu, și el se va simți mai apreciat.

Sună-i

Telefoanele sunt o modalitate personală de a spune și de a arăta că îți pasă. Dacă ești la o distanță mare de cei apropiați și nu îi vezi prea des, ridică telefonul și sună-i. În viețile noastre ocupate, este ușor să uiți cât de mult înseamnă pentru cei în vârstă faptul că ți-ai făcut timp liber să îi saluți.

Discută despre istoria familiei și tradiții

Poveștile de familie au o putere deosebită. Povestindu-le, se creează o atmosferă specială care aduce membrii familie împreună și întărește legăturile dintre generații. 

Mâncați împreună

Este una dintre cele mai eficiente metode de apropiere intre membrii familiei și de includere a celor mai în vârstă. Fie că vă duceți la un restaurant, faceți un picnic sau vă duceți acasă la cei mai în vârstă, încercați să mâncați împreună în mod constant.

Petrece timp cu ei și ascultă-i

Fie că sunt pensionați și nu mai au programul de muncă pe care îl aveau odată, fie că și-au pierdut partenerul de viață și pe unii dintre prieteni, mulți bătrâni resimt lipsa conversațiilor personale. Este important să îți faci timp să îi vizitezi, să petrecei timp prețios cu ei și să înveți de la ei. Apreciaza să simtă că este nevoie de ei.

Spune-le cât de mult îi apreciezi și arată-le respect

Chiar dacă le arăți respect prin diverse acțiuni, este important să le și spui cât de mult îi apreciezi și respecți. Complimentele transmit un vibe foarte pozitiv și oferă oamenilor scop, în mod special adulților mai în vârstă. Dacă un om în vârstă a avut un impact pozitiv asupra ta, încearcă să îți propui să petreci timp cu el. Îi va aduce un zâmbet pe față.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte