Vremurile grele ne arată prietenii adevărați

Categorie: ganduri | 0 comentarii

Când vremurile devin grele, câteodată singurul lucru care ne mai ține la un loc sunt prietenii – acel umăr pe care să plângi și care nu cere nimic în schimb. Afecțiunea și timpul oferit de aceștia sunt câteodată singurele lucruri care ne mai pot face să ne simțim un pic mai bine.

Fie că e vorba de un divorț, pierderea locului de muncă, un deces sau boală, știm cum se întâmplă: câteodată prietenii care ne-am aștepta să ne fie alături dispar, iar cei la care nu ne-am gândi că ar fi acolo ne stau alături.

Atunci când situațiile sunt grele, nu este neobișnuit pentru oameni să se retragă un pic, să te trateze diferit sau chiar să și dispară din peisaj. De regulă nu e foarte ușor să fii alături de un prieten care trece printr-o siuație foarte dificilă – poate fi complicat să îți dai seama ce trebuie să spui, cum să reacționezi sau pur și simplu toată situația ți se pare greu de gestionat.

Comunicarea este cheia

Avem de multe ori impresia greșită că oamenii de lângă noi ar trebui să fie capabili să citească printre rânduri. De aceea și răspundem de multe ori atunci când suntem întrebați “E ceva în neregulă?” cu “Nu, nimic”. Practic ne ridicăm un zid de protecție tocmai atunci când ar trebui să ne exprimăm foarte clar emoțiile.

Acest lucru este un pic nedrept față de oamenii din jurul nostru. Ne așteptăm să știe exact ce simțim, fără să le spunem nimic, însă. Trebuie să învățăm că dacă nu ne comunicăm emoțiile clar, oamenii din jurul nostru nu au de unde să știe ce se întâmplă cu noi.

Fă diferența între prietenii sociali și prietenii adevărați

Prietenii sociali sunt aceia care îți caută compania în perioadele tale bune. Nu trebuie să ceri de la aceștia mai mult decât sunt capabili să îți ofere – acceptă de la ei lucrurile bune. Este nevoie și de acest gen de oameni în viața ta, pentru că odată ce îți vei reveni din starea aceea proastă, îți va prinde foarte bine să te reîntâlnești cu ei și să vă bucurați de viață împreună.

Prietenii adevărați sunt o cu totul altă discuție. De foarte multe ori nici nu știi care sunt aceștia până nu te confrunți cu o situație dificilă.

Tu știi care sunt calitățile unui prieten adevărat?

  • Știu să te surprindă. E vorba de lucruri micuțe, care îți fac ziua mai frumoasă.
  • Se interesează mereu de tine. Câteodată nu ai nevoie de mai mult decât de un simplu mesaj.Interesant și frumos într-o prietenie adevărată este că nici măcar nu ai nevoie să vorbești tot timpul. E important să poți să faci asta atunci când contează.
  • Nu te bârfesc. Acesta este un indicator foarte important pentru ce tip de prieten e persoana respectivă.
  • Te încurajează să ieși din casă, să faci ceva benefic pentru tine. Nu e nimic mai ușor decât să stai în durerea ta și să îți fie milă de tine. Dar câteodată ce ai nevoie este să ieși din zona respectivă. Te va face să te simți “normal” pentru o perioadă.
  • Fac tot ce le stă în putere să te ajute. Poate că ești genul care nu vrei să îi deranjeze pe alții și care preferă să ia toată greutatea pe umerii săi. Dar adevărul este că fiecare dintre noi are nevoie de ajutor la un moment dat.

În concluzie, îți vei da seama că există unii oameni care au fost scoși în calea ta cu un motiv. Important este să extragi binele din orice situație, iar din cele mai puțin plăcute să iei învățăturile importante.


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte