15 Idei de întâlniri acasă

Categorie: Sfaturi | 0 comentarii

Ești în casă ca noi toți acum. Vestea bună este că există multe idei ieftine, distractive de întâlniri pe care să le ții acasă. Doar pentru că nu poți ieși nu înseamnă că trebuie să vă plictisiți, și dacă ai epuizat deja variantele clasice – uitat la filme, gătit împreună, dormit până târziu – iată câteva idei să vă condimentați viața personală.

Pune departe tehnologia

Nu spunem să renunți la tot ce înseamnă tehnologie, doar să luați o pauză de la ecranele telefoanelor. Pentru că atunci s-ar putea să vă uitați unul la altul și să gasiți lucruri pe care să le discutați. Ca să fie mai fun, puteți să setați o limită de timp: fie fără telefoane în timpul cinei, sau într-o altă oră din zi. Ca să vă asigurați că vă tineți de promisiune, puteți să opriți WiFi-ul. 

Faceți un picnic în casă

Pune o păturică pe jos, alege niște mâncare bună și proaspătă pe care amândoi o iubiți, deschide ferestrele ca să intre aer curat și stați unul în fața celuilalt în timp ce vă răsfățați cu bunătățuri.

Faceți un nou tip de cafea

Chiar dacă nu ești un expert, poți să îți condimentezi alegerile de cafea zilnice. Puteți încerca de regulă presa franceză – este foarte ieftină (comparativ cu un espressor, de exemplu). 

Ajută o afacere locală

Voluntariatul virtual este o opțiune foarte bună. Le poți scrie o scrisoare de susținere medicilor care luptă din greu în această perioadă. Sau să te oferi să ajuți o școală din orașul tău. Dacă ai anumite aptitudini pe care le poți preda, te poți oferi să faci asta online. Sau poți alege o cauză în care să crezi și către care să donezi bani.

Aranjează-ți un spațiu de lucru de acasă frumos

Dacă mai locuiești cu cineva, asta este foarte important. Chiar dacă spațiul este strâmt, pune ceva frumos (cum ar fi o plantă) în spațiul tău și organizează-ți obiectele astfel încât să arate curat și organizat. 

Încearcă felul acela de mâncare pretențios

De regulă să gătești acasă e mai mult o sarcină. Iar dacă nici nu ești foarte bun la asta, poate fi dificil. Așa că scoate-te din această rutină cu partenerul tău și faceți ceva special împreună. Găsiți ceva de care sunteți pasionați și transformați asta într-o aventură. 

Încearcă antrenamentul partenerului

Să vă antrenați împreună poate fi distractiv. Condimentează antrenamentul schimbând rutina cu a partenerului tău. (Te rugăm, nu începe să ridici greutăți de 20 de kg fără antrement anterior). Partenerul tău poate exersa balet cu tine. Va fi haios de văzut. Și e mult mai dificil decât va crede. 

Rearanjează luminițele de sărbătoare

Poate sună un pic contraproductiv, dar o linie de luminițe drăguțe ar putea să fie exact ce are nevoie spațiul tău.

Faceți ceva DIY

Faceți ceva pentru apartamentul vostru. Poate un ghiveci cu decorațiuni verzi. Construiește un set de rafturi. Pictează niște căni cu un design drăguț.

Plănuiți ceva special

Poate e o călătorie pe care ați vrut mereu să o faceți. Poate e ceva ce veți face când veți avea timpul, banii și voie. Oricum ar fi, plănuiți ceva de pe acum, și plănuiți unde vreți să mâncați, faceți cumpărături și să dormiți.

Discutați

E mai dificil decât sună: lăsați deoparte activitițile zilnice și setați un timp să discutați profund despre un subiect de care vă pasă amândurora. Poate fi legat de relația voastră, de finanțe, sau despre bunuri comune. Setați niște reguli de bază astfel încât conversația să rămână civilizată și concentrată pe sentimente. Sărbătoriți după ce e gata (cu mâncare și băuturi, de preferat).

Luați mobilă multifuncțională

E timpul să apelezi la abilitățile tale de designer! O mobilă nouă e ceva minunat, dar când spațiul e ceva limitat, fiecare piesă ar trebui să aibă mai mult decât o funcție. 

Comandă ceva nou de mâncare

De cele mai multe ori comandăm de la aceleași 3 sau 4 restaurante și nu mai experimentăm lucruri noi. S-au deschis restaurante noi anul acesta? Este vreun fel de mâncare pe care nu l-ai încerca de regulă dar cu care vrei să experimentezi? Încearcă ceva nou și vezi ce se întâmplă – în plus, susții business-urile locale.

Fă ceva cu pozele adunate

Fie că e prima voastră fotografie împreună, sau cadre din călătoriile voastre, găsește o modalitate să comemorezi niște momente speciale împreună. De la a face un album la un perete-galerie în apartamentul vostru, aceasta este vremea perfectă să faceți aceste amintiri permanente părți tangibile din viața voastră. 

Citiți împreună

Un timp în liniște împreună s-ar putea să fie exact ce aveți nevoie. Faceți-vă comozi pe canapea cu un Kindle sau o carte, mai ales dacă e ceva ce vrei să citești de multă vreme. Poți să faci pauze să împărtășești ceva amuzant cu partenerul.

 

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte