9 greșeli pe care trebuie să le eviți la începutul unei relații

Categorie: ghid | 0 comentarii
  1. Nu pune prea multă presiune pe relație

Este foarte bine să știi ce vrei de la un potențial partener și să fii clar în privința asta. Dar nu e sexy deloc să expui totul de la început. poate fi intimidant pentru cealaltă persoană. 

2. Nu fii rigid

Este bine să ai o idee despre ce tip de personă vrei să ai lângă tine pentru o relație pe termen lung. Dar dacă ești prea rigid în etapa inițială a unei relații, o să omori pasiunea. Gândește-te cum este cealaltă persoană ca individ, nu în termeni de vederi politice sau daca e vegan sau nu.

3. Să te prefaci

La începutul unei relații îți dorești să faci o impresie bună – să fii persoana aia mișto care e deschisă la orice, nu se plânge niciodată, și arată fantastic de fiecare dată. Dar pe termen lung nu poți susține această imagine. De ce să nu fii tu însuți? Dacă încerci să te comporți prea mult într-un anumit fel pe lângă cineva, s-ar putea să nu fie persoana potrivită pentru tine.

4. Să nu înveți din relațiile trecute

Gândește-te la relațiile tale din urmă și încearcă să înțelegi ce nu a mers. Astfel îți asiguri o evoluție sănătoasă și naturală în relația prezentă.

5. Te grăbești

Dopamina pe care o simți la începutul unei relații te poate tenta să grăbești niște lucruri. Nu e întotdeauna cea mai bună idee să îi spui cuiva că ei sunt persoana mult așteptată după prima întâlnire.

Nu te întâlni cu prietenii și familia mai devreme de 3 luni. Este bine să încetinești ritmul. Dacă se strică totul în trei luni, s-ar putea să te simți mai singur.

6. Ignori semnalele rele

Toți am trecut prin asta. Te întâlnești cu cineva de câteva săptămâni, par perfecți, și apoi vezi că se comportă urât cu un chelner sau vorbesc de rău fostul partener. Nu ignora acest semnal. De obicei îți indică că trebuie să te îndepărtezi de persoana aia.

7. Postezi prea mult online

Ai grijă ce postezi pe social media. Nu îți declara dragostea în public la început.. Dacă se întâmplă să nu meargă, o să te simți jenat.

8. Nu setezi granițe clare

Primele 3 luni dintr-o relație setează tonul pentru toată relația voastră. Trebuie să te respecți pe tine și să ai granițe clare când vine vorba de cineva. Multor oameni le este frică să spună cum vor să fie tratați de frică să nu fie respinși. Dar e mai bine să știi acum decât mai târziu. Mai mult decât atât, oamenii sunt atrași de oameni care își știu valoarea, nu de oameni care acceptă firmituri. Nu trebuie să îți fie frică să îți chestionezi partenerul dacă face ceva care ție nu își place. 

9. Să fii prea disponibil

Când crezi că ai găsit persoana potrivită, poate fi tentat să îți anulezi toate planurile și să faci totul cu acea persoană. Încetezi să îți mai contactezi prietenii și începi să îți programezi toată viața în jurul întâlnirilor cu acea persoană. Îți lași deoparte hobby-uri și interese.

Însă dacă ajungi să faci asta, o să fii izolat de sistemul tău de suport într-o relație nesănătoasă. Din experiența mea, cuplurile care își petrec tot timpul împreună nu supraviețuiesc. Devine toxic și codependent. Trebuie să ai prietenii, hobby-uri și interese înafara relației tale.


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte