Nu încerca să îți schimbi partenerul – 5 modalități prin care să îți întărești relația

Categorie: ghid | 0 comentarii

1. Arată-i apreciere zilnic

Acest lucru este întotdeauna benefic, și poate ajuta cu multe conversații dificile. Este foarte ușor să te concentrezi pe ce lipsește, de aceea este mult mai provocator să te gândești la lucrurile care merită apreciate. Găsește câte un astfel de lucru zilnic și spune-i-l. Poate să fie orice – de la ceva ce face, la o calitate, sau la modul cum arată. 

2. Nu încerca să îți schimbi partenerul

Aceasta este persoana pe care ți-ai ales-o, și asa este ea. Toți facem lucruri care ne irită partenerul, așa că gândește-te – chiar este nevoie să evidențiezi acest lucru, sau ar trebui să accepți asta așa cum este? Respectă și sărbătorește individualitatea fiecăruia. Deși timpul în cuplu este foarte important, trebuie să îi acorzi partenerului timpul să se vadă și cu prietenii și să facă activități pe cont propriu. Daca îl oprești din a-și urma interesele și a face toate lucrurile care fac persoana aceea ceea ce e a, nu vor mai fi persoana pe care ai cunoscut-o.

3. Evită să faci presupuneri

Poate să fie destul de ușor să nu spui lucrurile evidente pentru că presupui că cealaltă persoană le știe. Poate să fie la fel de ușor să presupui în mod eronat că îi înțelegi. 

4. Îmbunătățește-ți abilitățile de comunicare

Pentru asta trebuie să fii conștient de propriile tale sentimente. Altfel, nu vei fi capabil să spui de ce anume ai nevoie și ce vrei. O comunicare bună hrănește intimitatea emoțională, care poate duce la un sentiment mai mare de împlinire, înțelegere, încredere și siguranță. Fii mai atent la limbajul și la tonul pe care le folosești. De multe ori oamenii spun lucruri partenerilor într-un mod dur, în care nu s-ar adresa altor persoane. Când răspund defensiv, de cele mai multe ori nici nu cred cu adevărat ceea ce spun. Întreabă-te: dacă ai asculta conversația asta, cum te-ar face să te simți?

5. Descoperă ce îl face pe partenerul tău să se simtă iubit

Unii oameni se simt iubiți prin acțiunile partenerului lor, de la a li se aduce o ceașcă de cafea în pat, la a li se dărui un gadget pe care și-l doresc. Unii au nevoie de cuvinte afirmative, să li se spună că sunt iubiți. Pentru alții, contactul fizic este mai important: intimitate, sex, ținut de mână. Poate este vorba despre timp de calitate cu atenția ta deplină sau poate cadourile înseamnă mai multe pentru partenerul tău. 

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte