Mituri despre ce vor bărbații în materie de sex

Categorie: oameni relatii | 0 comentarii

Majoritatea femeilor sunt de părere că bărbații se lasă mult prea tare ghidați de instinctul sexual. Că aceștia nu manifestă emoții și sunt indiferenți în privința partenerei atâta timp cât sunt satisfăcuți sexual. Cu alte cuvinte, ei pot face sex cu oricine, oricând, oriunde și oricum. Ei bine, aceste lucruri sunt total neadevărate. Bărbații sunt oameni, nu mașinării sexuale. Din acest motiv, suntem pregătiți să spargem cele mai cunoscute mituri despre unul dintre marile subiecte tabu.

Bărbații vor doar sex, nu iubire

Într-adevăr, bărbații nu pot concepe o relație care se bazează doar pe sentimente. Oferă o parte importanță și relațiilor intime cu partenera. Așa cum pentru femei, o relație de cuplu perfectă nu poate exista fără iubire și emoție. Însă și pentru acestea, sexul este indispensabil. Totul stă în sensibilitatea pe care femeile au dezvoltat-o mai mult decât bărbații. În caz contrar, aceștia ar fi catalogați ca fiind niște femei…ceea ce pentru ei, nu ar fi un  compliment. Sexul pentru bărbați poate fi considerat modalitatea acestora de a se conecta cu  partenera și de a-și exterioriza emoțiile. De vină poate fi și testosteronul, aflat într-o cantitate mult mai mare în corpul bărbaților.

Bărbații înșeală pentru că se plictisesc de sexul cu partenera lor

Fals. Motivele sunt cu totul altele. Dimpotrivă, odată ce te-ai familiarizat cu partenerul și l-ai cunoscut în toate fazele sale, te simți mult mai comod să te exprimi. V-ați contopit, conectat și sensibilizat atât de tare încât relațiile voastre intime nu ar avea de ce să fie afectate. Prin urmare, declinul relației cauzat de infidelitate nu stă în monotonie.

Bărbații vor mai mult sex decât femeile

Câtă informație științifică poate conține această afirmație? Nu prea multă. De altfel, studiile de specialitate arată că bărbații se gândesc, în medie, de 19 ori pe zi la sex, în timp ce femeile de 10 ori. Ceea ce nu e o mare diferență. Totul stă în puterea de recunoaștere. În special datorită educației, femeile vorbesc mai puțin despre dorința lor sexuală. Însă dorința este la fel de puternică pentru ambele sexe.

Bărbații nu au nevoie de preludiu

Cu alte cuvinte, niște mașini de făcut sex. Nimic mai eronat. Preludiul este la fel de important pentru ambii parteneri, întrucât el stabilește nu doar o legătură fizică, ci și una emoțională. Studiile demonstrează clar că atât femeile, cât și bărbații, își doresc un timp mult mai îndelungat acordat preludiului.

Sexul la bărbați este lipsit de emoții

Important de știut aici, fiind și primul lucru cu care începem, e că dorința sexuală se naște în creier, apoi coboară la organele sexuale. Nu invers. De asemenea, bărbații se nasc pentru a oferi și a primi afecțiune. Diferența principală între femei și bărbați aici se referă la modul prin care aceștia își exprimă nevoia sexuală. Pe când femeile simt nevoia să aibă pe cineva alături, care să le ofere afecțiune și înțelegere, bărbații își descarcă tensiunile prin sex. Deci fie că sunt conștienți sau nu, emoția există și la ei. Aceștia au aceleași temeri și griji ca femeile când vine vorba de atenția pe care o oferă actului sexual.

Lipsa erecției coincide cu lipsa atracției față de parteneră

Fals, din nou. Lipsa erecției nu are deloc de-a face cu lipsa atracției față de parteneră. Fiecare bărbat s-a confruntat măcar o dată în viața lui cu această problemă. Iar cauzele pot fi diverse. Fie vorbim de o cauză medicală, pentru care ar trebui să consulte un specialist, fie vorbim de factori psihologici, precum oboseala sau stresul. Oricare ar fi motivul, nu au de ce să-și facă griji. Și ei au o viată emoțională intensă, care le poate afecta performanțele sexuale.

Concluzie

Deși un subiect care ne atrage să-l descoperim, sexualitatea sporește mituri longevive care pot afecta multe persoane. Aceste mituri creează depresii, ne fac mai rușinoși și mai ascunși. Treptat, ne este greu să mai comunicăm deschis, chiar și cu partenerul și începem să ne punem întrebări referitoare chiar la propria persoană. Înainte ca toate aceste lucruri să se întâmple, cel mai indicat ar fi să discutăm unii cu alții, sincer, fără prejudecăți. Mai bine decât să ne bazăm pe niște informații fără niciun strop de analiză științifică.

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte