Copiii și certurile părinților

Categorie: oameni | 0 comentarii

Studiile arată că un conflict puternic afectează copiii, și în special sănătatea lor psihică. Alteracțiile fizice, insultele și tacticile precum „tratamentul tăcerii” sunt doar câteva dintre interacțiunile toxice care pot crea un prejudiciu emoțional copilului pe termen lung.

De ce este o problemă pentru copil cearta părinților

Există studii care sugerează că și un copil de 6 luni poate fi afectat negativ de certurile părinților. Mai mult decât atât, și tinerii adulți, până la vârsta de 19 ani sunt sensibili la conflictele din căsnicia părinților.  

Este prin urmare evidentă concluzia că un copil de orice vârstă este afectat de modul în care părinții aleg să își rezolve diferendele.

Motivele pentru care cuplurile care au des conflicte afectează sănătatea mintală a copiilor din multiple motive. 

Copiii sunt nesiguri din punct de vedere emoțional

Certurile subminează sentimentul de siguranță ce ar trebui să existe în jurul familiei. Copiii expuși la multe certuri se îngrijorează despre divorț sau se întreabă când se va termina tratamentul tăcerii. E dificil pentru ei să aibă un sentiment de normalitate.

Relația părinte-copil este afectată

Situațiile de conflict sunt stresante și pentru părinți. Iar un părinte stresat e posibil să nu petreacă prea mult timp cu copilul. Mai mult decât atât, calitatea relației poate fi afectată din cauză că este mai dificil pentru părinți să arate afecțiune și căldură când sunt furioși și supărați pe celălalt părinte.

Dacă ți se pare că certurile cu partenerul tău îl afectează pe copil, ia în considerare să te duci la un psiholog. De multe ori să prinzi la timp o problemă poate fi mult mai benefic decât să ignori problema și să aștepți să treacă de la sine.


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte