5 sfaturi pentru a găsi partenerul perfect

Categorie: oameni relatii | 0 comentarii

Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le întâmpinăm în viață este cu siguranță găsirea partenerului ideal. Adesea riscăm să facem alegerile nepotrivite și ajungem să ne descurajăm cu privire la această căutare. Însă acest lucru nu ar trebui să se întâmple dacă am știi cum să abordăm întreaga situația. De aceea, noi îți propunem niște sfaturi care sperăm să te ajute.

Află ce îți dorești de la o relație

Înainte de toate, este necesar să te cunoști pe tine. Să-ți cunoști nevoile, plăcerile și tiparul de partener favorit. Cum să arate, cum să se poarte, ce să îți ofere. Decide ce compromisuri ești dispus/ă să le faci și ce aștepți în schimb de la viitorul partener. Asta pentru a nu ajunge într-o relație în care să simți în permanență niște lipsuri, care, în final, vor duce la o despărțire. Bineînțeles, trebuie să ne păstrăm realismul cu privire la acel partener și să nu intrăm în extrema în care nimic nu e suficient de bun pentru noi. Și noi avem defectele noastre, corect? Ei bine, pentru o menține o relație, trebuie să fim dispuși să le acceptăm și noi pe ale altuia. În limita bunului simț, evident.

Crede în partenerul potrivit pentru tine

Pentru că el există. Și nu, nu este doar o încurajare. Dacă nu crezi în acest lucru, șansele ca într-adevăr să-l găsești se reduc semnificativ. Ai încredere în tine și în valoarea pe care o poți aduce într-o relație. Tu cauți pe cineva, iar cineva te caută pe tine. Tot ce trebuie să faci e să-ți păstrezi optimismul și să nu te desconsideri.

Nu lăsa experiențele neplăcute să te descurajeze

Asta dacă nu cumva îți place singurătatea mai mult. Cel mai probabil fiecare dintre noi a avut parte de minim o experiență neplăcută când a venit vorba de relații. Dar acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze. Ci să ne maturizeze și, de ce nu, să ne educe. Chit că a fost vorba de o nepotrivire de caracter sau că ceva mai grav a intervenit, ar trebui să învățăm ceva de la orice relație eșuată. Sau chiar de la fostul partener. Iar pe viitor, să evităm o astfel de asemănare.

Fii tu

Cea mai mare greșeală pe care ai putea să o faci ar fi să minți (și automat, să te minți pe tine) cu privire la cine ești cu adevărat. Să nu crezi că această mască va dura prea mult. Mai devreme sau mai târziu, va deveni mult prea incomod. Doar nu-ți dorești o relație în care să nu știi dacă tu și partenerul într-adevăr vă potriviți. Sinceritatea este baza oricărui cuplu serios, care își dorește o relație de durată.

Nu te lăsa influențat/ă

Dar fii precaut/ă. Cel mai bine ar fi să asculți părerile și sfaturile fiecăruia, iar mai apoi să le gândești la rece. Ceea ce crezi tu e cel mai important. Pentru că, în final, e vorba de relația în care tu urmează să trăiești. Însă nu lăsa doar inima să te controleze, ci păstrează-ți rațiunea lucidă. Tu știi ce e mai bine pentru tine, ideal ar fi ca într-adevăr să fie de bine.

Concluzie

Relațiile ne dau dintotdeauna bătăi pe cap. Dar și când ne îndrăgostim, parcă suntem cei mai fericiți. Găsirea partenerului potrivit poate fi o călătorie mai îndelungată, cu urcușuri și coborâșuri. Dar ce farmec ar avea viața dacă totul ar fi atât de simplu? Iubirea nu este simplă, dar este frumoasă. Și deși sună clișeic, nu-ți face griji, partenerul ideal pentru tine există, dar nu l-ai descoperit încă.

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte