Când doare mai tare, nu te închide în tine

Categorie: atitudine | 0 comentarii

Știm cu toții cum e – când începe durerea, ne simțim vulnerabili din toate punctele de vedere. Fie că e vorba despre durere din copilărie sau dintr-o relație, instinctul este să te închizi în tine.

Ce putem să îți spunem sigur e că nu poți să ții cu dinții de sentimentele de tristețe și dezamăgire, pentru că dacă o faci, nu mai poți reîncepe să trăiești.  Ce s-a întâmplat în trecut nu se mai poate schimba, însă ce putem face este să mergem înainte. Și cum alegi să mergi înainte este ceea ce arată din ce stofă ești făcut.

Deși durerea îți poate distruge stima de sine, va trece și inima ți se va deschide din nou. În ciuda urii și a răului din lume, dragostea este cea mai puternică. Abilitățile sale de vindecare ne arată ce forță puternică este în viețile noastre.

Fără îndoială, dacă citești asta, ai mai fost rănit. Poate încă porți după tine durerea și refuzi sa mergi mai departe pentru că nu ai mai ști cine ești fără durere. Într-adevăr, este foarte greu să dai drumul durerii după o experiență traumatică. Ai un sentiment de amorțire și durere în locuri despre care nici nu știai că există înainte. Este normal să te protejezi promițându-ți că nu o să mai lași pe nimeni să te rănească.

Dar acest zid pe care îl ridici ca să te protejeze e același care împiedică dragostea să pătrundă în viața ta. În cele din urmă, zidul acela trebuie să fie dărâmat ca să își găsești libertatea să fii tu din nou.

Este natural să te protejezi pe tine, și este natural să simți durere atunci când e prea mult de suportat. Este natural să adormi plângând pentru că nimic nu mai are sens. Știm cum este pentru că toți am simțit acest tip de durere de-a lungul vieții. Cu toate acestea, te asigurăm că toate trec. Durerea emoțională se liniștește și rămâne în urmă o frumoasă energie a dragostei.

Cum te eliberezi de durere?

În primul rând, iartă-te pe tine și pe cei care au contribuit la durerea ta. Dacă ai nevoie de ajutor profesional, caută pe cineva specializat sau un terapeut care te poate ajuta cu vindecarea.

Iertarea este ca un fel de taxă de intrare pentru libertatea de a redeveni tu însuți. Dacă zidul ridicat este zidul tău de protecție, atunci iertarea este ușa prin el. Îți arată cum să îți găsești pacea știind că poți rezista greutăților vieții. Iertarea este cheia către o viață mai bună și libertatea de a simți dragostea.

 

 

 

 

 

 

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte