3 greșeli de la începutul relației care conduc la despărțire

Categorie: atitudine relatii | 0 comentarii

Deși la început totul pare perfect și suntem în stare de orice pentru a-l mulțumi pe partener, acela este momentul în care putem da greș cel mai tare. Și asta pentru că ne lăsăm prea mult conduși de valul îndrăgostelii. Pentru a evita o despărțire prematură, noi îți propunem 3 sfaturi de care ai face bine să ții cont:

Nu deveni dependent/ă de partener

Tocmai pentru că de abia așteptai momentul în care îți vei găsi alesul/aleasa, tinzi să devii mult prea obsedat/ă de timpul petrecut împreună. Dar faptul că ai început o relație nu înseamnă că tot ce exista în viața ta până atunci ar trebui să dispară. Pentru niciunul dintre voi. Este necesar un echilibru pentru a te putea simți bine pe termen lung. Altfel, după o perioadă, se va instaura monotonia și regretul că ai renunțat la o mare parte din lucrurile ce te făceau să te simți fericit/ă. Continuă să ai momentele tale de singurătate în care să faci ceea ce-ți dorești, nu renunța la hobby-uri, familie sau prieteni, evoluează în carieră, dar nu-ți neglija nici partenerul. Totul cu măsură. De asemenea, n-ai vrea să fii acea persoană sufocantă, de care partenerul tău se va sătura imediat. Ambii veți avea de suferit în acest caz.

Nu idealiza partenerul

Bineînțeles, trebuie ca el sau ea să întruchipeze tiparul de partener pe care ți-l doreai. Cu alte cuvinte, să fie perfect pentru tine. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să-i creezi un portret divin și să te subestimezi în fața lui/ei. O relație adevărată și de durată va funcționa ideal atâta timp cât ambii veți porni pe picior de egalitate. Acest lucru înseamnă ajutor și sprijin reciproc. Înseamnă că ambii aveți nevoi, dorințe și că ambii faceți compromisuri. Un alt aspect important ar fi să tratezi totul limpede și rațional. Deși ești entuziasmat/ă că ai reușit să-ți găsești partenerul dorit, ar trebui să ai în vedere dacă este cu adevărat ceea ce îți doreai. Așadar, nu doar atracția fizică contează, ci și caracterul, aspirațiile de viitor, stilul de viață al respectivului/ei. O relație în care partenerii nu împărtășesc planuri comune, nu va dura prea mult.

Renunță la orice mască

Pentru că doar atunci vei spune că ești cu adevărat într-o relație. Mai precis, în momentul în care partenerul te va cunoaște exact așa cum ești tu de fapt, fără nicio reținere. Altfel, nu vei știi niciodată dacă vă potriviți sau nu, dacă te place pe tine sau preferă masca pe care ți-o pui în fața lui/ei. Va funcționa relația și va fi partenerul perfect pentru tine doar dacă vei arăta sinceritate încă de la început. În caz contrar, s-ar putea să-ți faci speranțe deșarte cu privire la viitorul relației tale.

Concluzie

O relație se clădește pas cu pas, având grijă ca începutul ei să promită o călătorie în doi fără sfârșit. Începuturile par cele mai grele, dar sunt și cele mai frumoase. Totul depinde doar de noi și de ceea ce ne dorim cu adevărat. Important este să ne simțim împliniți și să căutăm echilibrul perfect.


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte