Viața te lovește mereu – important e cum gestionezi asta

Categorie: atitudine | 0 comentarii

Nu există nicio modalitate ușoară să spunem asta și nici nu este nevoie să îndulcim adevărul întrucât pentru mulți s-ar putea să fie o revelație: nu e vorba despre ce ți se întâmplă, ci despre cum reacționezi la ce ți se întâmplă.

Deși știi că e adevărat, ți-e greu să lași jignirile (fie reale, fie imaginare) să treacă fără o ceartă sau un comentariu sarcastic.

Tuturor ni se întâmplă aceleași lucruri, însă ce face diferența este modul în care gestionăm asta. Unii oameni spun „nu știi tu prin ce dezamăgiri am trecut eu”. Hai să fim serioși, toți am avut dezamăgiri. Toată lumea le are. Întrebarea este, ce ai de gând să faci în privința asta?

Aceasta este întrebarea de care cei mai mulți oameni se ascund. Nu vor să facă o decizie care ar putea să le disturbe povestea vieții compusă din răni trecute care rezultă acum în eșecuri și greșeli. De ce? Pentru că să admiți că ești parte din problemă prin faptul că ai reacționat prost într-o situație te pune într-o zonă neplăcută.

Ne este teamă că reacționăm și îi învinovățim prea ușor pe ceilalți în loc să recunoaștem o greșeală sau cel puțin să ne asumăm o parte din vină. Da, alții s-ar putea să fi cauzat durerea și să fi făcut greșeli, dar povestea a trecut de mult, așa că de ce să te mai agăți de trecut în loc să alegi în mod conștient să treci mai departe?

Nu este vorba despre ce ți se întâmplă, ci cum reacționezi la ceea ce ți se întâmplă. Fie că incidentul s-a întâmplat ieri sau cu ani în urmă, trebuie să faci o alegere în privința modului în care reacționezi la durerile trecutului.


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte