Cum să îți ajuți copilul să nu se plictisească acasă fără telefon și televizor

Categorie: atitudine | 0 comentarii

Școala s-a anulat, în parcuri e bine să nu mergi, cinematografele nu intră în discuție. Deși ne bucurăm să ne ținem copiii acasă, în siguranță, să găsim modalități să îi distrăm fără să îi expunem prea mult la televizor și telefon devine greu. Uite câteva idei!

Scoate seturile Lego

Atâta timp cât ai grijă să nu uiți vreun lego prin casă de care să te lovești noaptea, Lego-urile sunt foarte distractive. Alege o cutie standard astfel încât copiii să poată să creeze orice le trece prin cap.

Încearcă coloratul

Deși această activitate a fost preluată și de adulți în ultimii ani ca o modalitate de relaxare, aceste activități simple, de modă veche copiii le iubesc. Sunt multe cărți de colorat ca să îi țină ocupat, și multe bazate pe desenele animate sau filmele lor preferate. 

Construiește un fort

Cine nu iubește un fort? Și metaforic vorbind, nu a fost niciodată un timp mai bun să ridici niște pereți de protecție în jurul micuților tăi. Vei avea nevoie de câteva scaune care să poată susțină niște pături și cearșafuri mari, plus multe perne pentru a-l face foarte confortabil în interior.

Apoi vă puteți așeza ca o familie în acea „casă” sigură, jucând ceva și bucurându-vă de compania altora. 

Apucați-vă de gătit

Este momentul perfect să îți înveți copiii să fie creativi în bucătărie. Fie că alegi să coci ceva sau să gătești un fel de mâncare, pune-ți ajutoarele să amestece, să guste și să vină cu sfaturi, în funcție de vârsta și priceperea lor. S-ar putea să iasă niște feluri de mâncare discutabile și mizeria s-ar putea să îți testeze răbdarea, dar te vei distra pe parcurs. 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte