Doar tu îți poți rezolva problemele

Categorie: atitudine | 0 comentarii

Ai o problemă? Ei bine, cine nu are? 

S-ar putea să te ajute să afli că există 5 modalități să îți rezolvi ușor problemele.

  1. Acceptă că există problema și gestioneaz-o

Unele probleme pur și simplu trebuie acceptate și gestionate. Nu poți să le rezolvi ușor, să le eviți sau să le faci mai mici. 

Dacă ai probleme cu banii, e pentru că nu ai suficienți. Poate că îți stabilești un buget, îți faci un plan și încerci să îl gestionezi. Dar dacă ți se termină banii și mai sunt zile din lună, tot ce poți să faci este să accepți asta și să cauți modalități noi să îți crești veniturile și poate să îți reduci cheltuielile.

Dacă ești părinte singur, știi foarte bine că lista de lucruri care trebuie făcute nu se termină niciodată. Nu are cine să facă multe dintre lucrurile care sunt efectiv necesare pentru a avea grijă de casă, de copil și de slujbă. Da, poți să îți setezi priorități. Da, poți să elimini anumite lucruri. Dar sunt și zile în care efectiv trebuie doar să faci față. Asta înseamnă să faci cum poți tu mai bine. Ia o pauză. Du-te la o plimbare. Respiră adânc și numără până la 10. Roagă-te. Orice e necesar ca să gestionezi stresul.

2. Rezolvă problema

Câteodată e fix atât de simplu. Să spunem că ai o listă lungă cu lucruri de făcut. Poți să te agiți. Poți să îți dorești să nu o fi avut. Sau pur și simplu poți să începi să rezolvi din lucrurile de pe lista aceea până se rezolvă. 

Tu și cu partenerul sau partenera ta aveți probleme cu banii de exemplu și vă certați mereu pe acest subiect. Ce putem sugera este să discutați ca doi adulți despre asta. N-a zis nimeni că o să fie ușor. Dar doi oameni care se iubesc sigur vor putea ajunge la un compromis odată ce încetează să se mai certe și încep să discute rezonabil.

Dacă nu vă rezolvați această problemă, s-ar putea să ajungeți să vă despărțiți, așa că e mai bine să acționați inteligent.

3. Vezi dacă nu e o problemă de substrat

Poate nu faptul că lista ta de îndatoriri e prea lungă e problema. Poate îți iei prea multe responsabilități pentru prea multe lucruri. În acel caz, nu lista este problema. Ci capacitatea ta de a spune nu.

Poate că lucrul după acea listă este o forma de a evita faptul că ești neliniștit în privința unui lucru pe care trebuie să îl faci. 

4. Evită problema

Poate unele dintre acele lucruri despre care știi că trebuie făcute o să dispară dacă aștepți suficient. Să spunem că trebuie să coși tricoul copilului tău. Dacă aștepți suficient de mult, copilul nu să mai aibă nevoie de tricou pentru că va crește. Problemă rezolvată!

Sau poate vrei să îți văruiești în casă în vara asta. Dacă aștepți suficient de mult, vine luna octombrie când o să fie vremea prea rea ca să mai văruiești și se rezolvă problema.

Acesta a fost o glumă, bineînțeles. 

5. Împarte problema în probleme mai mici

Câteodată cea mai bună modalitate să gestionezi o problemă este să găsești o metodă să o rezolvi în etape. Dacă din lista aia interminabilă stabilești că faci câte 3 lucruri pe zi sigur s-ar termina mai bine. 

Problema cu problemele 🙂 este că adeseori par prea mari. Așa că învață rezolvi, să eviți, să renunți, să conștientizezi și să gestionezi.

 

 

 

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte