4 comportamente care ne fac rău după o despărțire

Categorie: atitudine relatii | 0 comentarii

Despărțirile sunt, pentru mulți din noi, momentele de cea mai mare vulnerabilitate. Iar vulnerabilitatea este cât se poate de normală și umană. Ea ne înfățișează așa cum suntem noi, de fapt, plini de temeri și emoții. Iar suferința este una din cele mai neplăcute emoții. Împreună, suferința și vulnerabilitatea pot avea două consecințe: ne pot face mai puternici sau mai slabi. Pentru aceasta, noi vă propunem o listă cu comportamentele pe care am face bine SĂ LE EVITĂM după o despărțire:

Izolarea

Poate una dintre cele mai mari greșeli ar fi să te închizi în tine. Refuzul interacțiunii cu familia sau cu prietenii te pot conduce într-o depresie adâncă. După o astfel de experiență, este de preferat să accepți să vorbești cu oamenii dornici să te asculte și în care ai încredere. Găsește activități care te fac să te simți bine, care te relaxează și te înveselesc. Poți descoperi noi hobby-uri sau te poți elibera de energiile negative prin sport. În caz contrar, vei sta între 4 pereți, măcinându-te pe interior de ideea despărțirii. Și totodată, pierzând fără rost niște momente prețioase din viața ta.

Răzbunarea

La ce anume în această lume te-ar ajuta răzbunarea? Pentru acea clipă în care speri că respectivul ex se va simți rănit în orgoliu? Dintre toate armele răzbunării, indiferența doare cel mai tare…și nu este un mit. Hai să ne gândim logic dacă nu. După ce te vei răzbuna, vei trece ca prin minune peste acea despărțire? Răspunsul este categoric nu. Dar șansa să te simți mult mai rău, ba chiar penibil, este mare.

Lipsa încrederii în tine

O despărțire ne poate învăța, într-adevăr, multe. Dar cauzele unei despărțiri sunt mult prea diverse. Nu e nevoie să fii dur cu tine, indiferent dacă ești de părere că ai avut cea mai mare parte din vină. Reproșurile pe care le-ai primit în acea relație trebuie transformate în niște sfaturi constructive. În final, ai avut destule calități pentru a începe acea relație. Pe de altă parte, nu trebuie să te sustragi de la orice vină și să încerci să te faci să te simți mai bine spunând că nu ai greșit cu nimic. O despărțire e menită, printre altele, să ne educe, să ne maturizeze. Așadar, trebuie să gândești totul la rece și să reflectezi asupra ta pentru a-ți retușa atitudinea pe viitor.

O nouă relație

De departe cea mai mare greșeală, mai ales dacă vorbim de o relație îndelungată. Avem nevoie fără doar și poate de o perioadă mai lungă în care să fim singuri și să ne obișnuim cu noile schimbări. Altfel, vom risca, din pricina dorinței de a nu fi singuri, să alegem să fim cu o persoană total nepotrivită pentru noi. Iar asta poate aduce o dezamăgire mai mare. Fie îl vei face pe noul partener să sufere pentru că, în definitiv, nu ai simțit cu adevărat ceva, fie respectivul va profita de vulnerabilitatea ta. În concluzie, deși este greu să începi acest nou capitol, nu te arunca în prima relație pe care o poți avea doar de dragul de a nu simți lipsa unui partener. Nu vei face decât să suferi mai mult.

Idealizarea fostului partener

Nicidecum asta nu ne va prii. Ba dimpotrivă. Faptul că-i vom creea ex-ului portretul divin în mintea noastră, nu va face decât să ne amăgească. Odată ce relația s-a sfârșit, acest lucru nu ne va servi la nimic. În schimb, tot ce va face va fi să ne blocheze în trecut. Adică, să nu ne dea voie să trecem peste și să ne continuăm viața. În timp ce, foarte posibil, respectivul fost partener a reușit acest lucru. Cu siguranță nu era cel mai cel și nici ultimul om de pe Pământ. Dacă nu a fost să fie, înseamnă că ceva mai bun e pe cale să apară în viața noastră. Iar dacă relația s-a încheiat, înseamnă că nu a fost cel mai potrivit partener pentru tine. Viața merge înainte, la fel și tu. Dacă vei continua să trăiești fiecare moment cu gândul la cum făceai tot în fosta relație, nu vei reuși să te faci să te simți mai bine.

Concluzie

Este normal să suferi. Anormal ar fi să nu faci asta. Ești om, iar fără emoții, tot farmecul vieții ar dispărea. Nu va fi greu să treci peste o despărțire, dar în final, vei reuși. Important este cum vei face asta. Împacă-te în primul rând cu tine. Până la urmă, orice ți-ar spune oricine, te vei întoarce acasă și vei fi doar tu. Permite-ți să mergi mai departe și fă-o așa cum trebuie. Probabil nu este prima și nici ultima dezamăgire prin care vei trece. Sau cine știe?

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte