Câteodată e mai bine să îl lași să plece

Categorie: ganduri relatii | 0 comentarii

Probabil te afli într-un carusel emoțional. Relația te obosește, dar nu ești încă gata să renunți. Asta pentru că ești în continuare îndrăgostită. 

Singura problemă este că sentimentele nu mai sunt reciproce. Ești și tu conștientă că în orice relație sănătoasă și de succes nu este loc de egoism, ci doar de oferirea și primirea de dragoste și respect.  

Și ai ajuns de ceva vreme la concluzia că ești singura care participă la relație în această formulă.

Mai bine singură decât cu cineva căruia să nu-i pese de tine

Dacă simți că nu ești apreciată, pleacă. Chiar dacă despărțirea e dureroasă, ești mai aproape astfel să gășești un bărbat mai bun. Când ești cu cineva care nu este foarte implicat în relația cu tine, nu faci decât să hrănești nesiguranța pe care o ai.

Nu te ajută să prelungești agonia – din contra, mai rău îți face

Să fii cu cineva care nu este extrem de încântat să fie cu tine e ca și cum ți-ai zice zilnic că tu nu meriți mai mult. Poate te păcălești cu ideea că în timp îl vei face să te aprecieze mai mult, dar adevărul crud este că ori vede de la început aceste lucuri în tine, fie nu le va vedea niciodată. Dacă e să se îndrăgostească de tine, o va face din prima, nu după 10 ani de relație.

Mai bine închei lucrurile mai devreme decât să fii rănită mai târziu

Atunci când se vor termina lucrurile, vei regreta fiecare moment în care te-ai luptat să ții bărbatul acela lângă tine. Este preferabil să atenuezi aceste șocuri rupând legătura cât mai repede din momentul în care ți-ai dat seama prima dată că lucrurile nu sunt chiar reciproce. Cu cât stai mai mult într-o astfel de relație, cu atât te vei obișnui să fii tratată ca și când nu contezi. Acesta nu este un obicei sănătos. O să îți mulțumești mai târziu pentru această decizie chiar dacă acum doare ca naiba. 

Oricum te va părăsi mai devreme sau mai târziu

Dacă un bărbat nu te apreciază cu adevărat, va rămâne în relație cât timp îi este comod, și imediat dupa ce va găsi pe cineva care îl incită cu adevărat va pleca. De asemenea, dacă va simți că faci lucrurile chiar și numai un pic complicate pentru el, tot va alege să plece. Poți să faci toate efoturile din lume ca să îl faci să mai stea un pic, dar la un moment dat tot va pleca. 

Dacă nu te apreciază, nu va face nimic ca să rămâi

Așa că nu o face. Meriți o viață mai bună decât să lași de la tine în mod constant și să renunți la tipul de relație pe care ai putea să îl ai și pe care îl meriți. Să înveți să te apreciezi pe tine și să îți onorezi nevoile ar trebui să fie prioritar. Dacă un bărbat nu face lucrurile acestea, atunci nu merită timpul și energia ta. 

 

 

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte