Poveștile cu super-eroi sunt pentru copii

Categorie: atitudine | 0 comentarii
povesti cu super eroi

Mi-am petrecut ani din viață căutând aprobarea celorlalți. Am fost mereu acolo pentru prietenii mei, pentru familie, pentru prietenii familiei și pentru familia prietenilor.

De fiecare dată când am putut fi de ajutor, alergam acolo cu toate resursele disponibile. Nici nu vreau să calculez câte ore am petrecut peste program la birou.

Ajungeam acasă obosit, șifonat mental și cu optimismul că efortul îmi va fi răsplătit la un moment dat. Că voi fi apreciat. Speram ca măcar într-o zi favorul îmi va fi returnat.

Dar nu se întâmplă întotdeauna astfel.

Așa că m-am schimbat. Literlamente, m-a călit viața. Dar cu toată bunăvoința din lume, nu ești un pic idiot dacă ți-o tot iei peste bot și te întorci de fiecare dată ca un pui de cățel?

 Unii îmi spun acum că sunt egoist însă dacă vrei să îți conservi neuronii trebuie să înveți să trăiești pentru tine. Trebuie să înveți să zici nu și să-ți aloci timp pentru sănătatea ta mentală. Trebuie să ca uneori să fii unde vrei tu să fii, nu unde te vor ceilalți.

Deci riscă. Ratează aniversarea unui prieten îndepărtat dacă vrei să bei o bere în fața televizorului singur. Mai pasează din responsabilitățile de la muncă și altora. Nu căuta să ajuți pe toată lumea. Nu căuta să salvezi orice situație.

 În lumea reală nu există eroi, așa că nu-ți pierde timpul încercând să fii unul.


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte