Nu îi lăsa pe alții să îți stabilească valoarea

Categorie: atitudine | 0 comentarii

Amintește-ți asta în zilele în care nu simți cât de mult meriți să ți se întâmple lucruri bune. În zilele în care indiferent ce faci și cât de mult încerci, tot ai senzația că nu ajungi nicăieri. În zilele în care te simți fără valoare. Pentru că ai extrem de multă valoare. 

În acele zile grele amintește-ți că faci cât poți tu de bine. Gândește-te la lucrurile pe care poți și ar trebui să le controlezi. Trebuie să măsori și să realizezi ce oferi altora: iubirea ta, timpul și energia, pentru că acele lucruri sunt o parte majoră din ce ești tu. 

Dai prea mult din tine oamenilor care nu merită? Dai prea mult din tine unor oameni care nu fac același lucru? Sau unor oameni care nu îți înțeleg valoarea? Mai important, lași felul în care te tratează oamenii să îți determine valoarea? Le lași vederile despre tine să schimbe modul în care te percepi tu? 

Încetează să mai lași oamenii să îți schimbe modul în care te percepi pe tine. Nu te mai mulțumi cu firmituri. Revendică ce consideri că ți se cuvine și obține acele lucruri. Dacă oamenii nu te tratează cum meriți, renunță la ei. De ce ți-ai coborî standardele pentru cineva probabil foarte narcisist care încearcă să te convingă să te mulțumești mai puțin? Nimeni nu vrea mediocritate. Dacă crezi că meriți mai mult de atât, atunci nu accepta și nu te mulțumi cu această situație. 

Singura persoană care poate să îți determine valoarea ești tu. Nu bărbatul care ți-a frânt inima, nu femeia care nu te-a mai sunat înapoi, nu persoana care te-a intervievat și care nu te-a angajat, nu prietenul care se poartă rău cu tine. Ci tu. 

Îți determini valoarea setând standardul după modul în care lași oamenii să te trateze. Îți determini valoarea după felul în care reacționezi când oamenii greșesc față de tine, te rănesc sau te tratează prost. Îți determini valoarea după alegerile pe care le faci când mergi înainte, înafară de lucrurile. Așa că fă astfel încât să fie bine pentru tine.

 


Comentarii


Lasa un comentariu

avatar

Subscribe

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primii cele mai bune oferte.

Sari la bara de unelte